kf

Vem är ledare för Konstform?

Jo, jag heter Lisa Formare och är konstnär. Jag har en tvåårig, konstnärlig utbildning där jag lärt mig massor av olika tekniker och material, jag gick Medieprogrammet på gymnasiet med extra val inom bild och efter konstskolan läste jag två år till bildlärare. Jag har jobbat i elva år i Sveriges största butik för konstnärsmaterial så jag har en enorm materialkunskap och detta vill jag givetvis lära ut till andra! Vill du veta mer om min konst så klicka runt på menyn ovan.

Var hittar man denna föreningen?

Jag bor i den lilla byn Torna Hällestad utanför Dalby, där jag också har min ateljé. Och det är där det händer! I ateljén samlas vi för att ha roligt och skapa.

Min pedagogik handlar i stort om skaparlusten. Att det är roligt är nummer ett. Skapandet är nummer två och allra, allra sist, om det ens kommer alls, ligger bedömningen av resultatet. Vi skapar utan press och prestationskrav. Den färdiga produkten är inte målet. Lusten är målet.

Måste man vara medlem i Konstform för att få gå på kurserna? Ja, det måste du. Det kostar 50kr om året och då är du försäkrad under hela tiden du är på Konstforms kurser. Du skickar ett mail till konstform@aktivungdom.se och anger Namn, Adress, Epost, Födelsedatum och anger att du vill bli medlem. Det kan du göra ihop med bokning av kurs.

Kan inte Konstform finnas på fler platser? Jo, det är målet! Vi vill bli en alternativ kulturskola med fokus på de mindre byarna i Lunds Kommun. Förhoppningsvis kommer vi så småningom att växa för att kunna erbjuda kurser i Dalby, Veberöd, Genarp, Södra Sandby och kanske fler ställen. Är du sugen på att haka på som ledare? Hör av dig! konstform@aktivungdom.se